Bilvård i Västerås


Bilvård

Vi hjälper dig med allt från motorfel till full elektrisk och krets översyn, vi har lösningarna för din bils underhåll och reparationsbehov. När du behöver bilvård i Västerås; kontakta oss!

Behöver du serva din bil? Vi hjälper dig med att byta Olja, Filter, Kylvätska, Bromsvätska, Bromsbackar, Bromsbelägg, Bromsskiva, Bromsok, Fjäder, Hjulinställning, Spindelled, Styrled, Avgasrör, mm.

Kontakta oss och säg vad du behöver hjälp med så hjälper vi dig.


Bilvård under vintertid

Många bilister tänker på frostskyddsmedel och batteriet, men fordonen behöver extra uppmärksamhet när temperaturen sjunker under noll.

Vi erbjuder dom bästa tipsen för att hjälpa din bil prestera sitt bästa under vinterhalvåret.

1) För att undvika is i bensintank och bränsleledningar är det viktigt att hålla din bensintank minst halvfull hela vintern.

2) Kontrollera däcktrycket, inklusive reservdelarna, eftersom däcken kan tappa tryck när temperaturen sjunker.

3) Byt till olja med låg viskositet på vintern då det kommer att flyta lättare när det är kallt.

4) Överväg att använda spolarvätska och särskilda vindrutetorkare under vintern.

Prislista

  • Heltvätt fr. 1000:-
  • Motortvätt (Drop-in) fr. 300:-
  • Däckbyte (Drop-in) fr. 345:

Paketpriser

  • Däckhotell, Däcktvätt & Däckskifte fr. 895:-

Vintern förstorar existerande problem

Batterikraften minskar under låga temperaturer, om du inte har gått igenom fordonet nyligen är en grundlig besiktning en bra idé så att du undviker oväntade kostnader.

Bilvård under sommaren

Även sommaren kan drabba bilen hårt, speciellt under höga temperaturer när värmen kan förstöra batterier, kylsystemet och däcken.

Tips & råd

Värme

Hög värme och överladdning förkortar livslängden på ett batteri. Värme gör att batterivätskan avdunstar, vilket kan skada den inre strukturen av batteriet.

Kylsystemet

Som en tumregel bör kylvätskan bytas varje år på de flesta fordon. Detta kommer att hålla kylsystemet fräsch och ren inuti, vilket hjälper till att förhindra korrosion och försäkrar att kylvätskan har rätt kokpunkt och skydd.
När det kommer till bilvård utför vi egentligen allt du kan tänka dig.
Skulle det vara något som inte finns angivet bland våra tjänster under bilvård som du behöver hjälp med ber vi dig att kontakta oss. Våra medarbetare är kunniga med en lång erfarenhet och har med allra största sannolikhet kunskapen kring det du vill ha hjälp med!

Batteridrift

För att få ut det mesta av ett batteri rekommenderar vi att elsystemet kontrolleras för att säkerställa att den laddas i rätt takt

Teamet på Lota Bilvård utför bilvårdtjänster

Boka en servicetjänst hos oss

Det går supersnabbt! Vi erbjuder även en mobilapplikation för den ultimata upplevelsen