Däckskifte i Västerås


Drop in-däckskifte i Västerås

Vår däckservice byter dina däck snabbt och säkert, oavsett anledning till bytet. Vid däckbyte ingår alltid kopparpasta, kontroll av bromsbelägg, bromsskiva, fjäder, lufttryck och mönsterdjup. Vi hjälper dig även med hjultvätt och däckbalansering. Behöver du däckskifte i Västerås: kontakta oss!

Vi har Drop-in på Erikslund från den 18 mars!
Vardagar 8-17
Helg 9-15, varmt välkommen!

Vad säger lagen? Vinter-Sommar däck regler


Hur vet jag om jag behöver nya däck?

Det är förmodligen dags för nya däck om:
1) … du får punktering
2) … du upptäcker ojämnt eller onormalt däckslitage
3) … däcken blivit för gamla
4) … däcket skadats.


Däckbutik i Västerås

Förutom däckskifte erbjuder vi även försäljning av däck från flera kända varumärken. Välj mellan dubbdäck och friktionsdäck, dubbat eller odubbat. Vi hjälper dig att hitta rätt däck somför just din bil och fälgar.

Ring oss på 021-81 11 71 så berättar vi mer!

Prislista

  • Däckskifte (drop in) fr. 395:-
  • Däckbalansering lösa däck
    fr. 75:-/st, 300:-/4st
  • Däckskifte, däckbalans fr.700:-/4st
  • Däckhotell, däckskifte fr. 795:-/säsong

Paketpriser

  • Däckhotell,
    hjultvätt & Däckskifte fr. 995:-

Se komplett prislista för våra däcktjänster här

Tips & råd

LAGEN OM VINTER- & SOMMARDÄCK

Enligt svensk lag ska sommardäck ha ett mönsterdjup på minst 1,6 mm och vinterdäck 3,0 mm. Godkända vinterdäck skall användas 1 december till 31 mars. Dubbdäck får användas 1 oktober till 15 april, om väglaget kräver det får dubbdäck även användas under andra tidsperioder.
Dubbdäck kan enligt lokal lagstiftning vara förbjudna att använda i delar av vissa städer.
Vad säger lagen? Vinter-Sommar däck regler

BEHÖVER DU DÄCKBALANSERING?

Vi tar hand om det också, fråga oss om däckreparationstjänster. Kom ihåg är att däcktillverkaren rekommenderar däcktjänster såsom däckrotation och däckbalansering. Känner du att bilen drar åt något håll eller att det vibrerar i bilen? Det kan bero på att däcken är felbalanserade eller felhjulinställning. Åtgärda det för en säker och bekväm körning, vi hjälper dig. Korrekt inställda, roterade och pumpade däck sparar både tid och pengar.

BYTA DÄCK
I VÄSTERÅS

Dags för däckbyte? Välkommen till oss på Lota Bilvård – vi byter däck på din bil snabbt och säkert. Vi ser till att dina däck är professionellt inspekterade och att du kör tryggt på vägarna.
Är det snart dags att göra ett däckskifte inför sommar eller vinter? Boka tid hos oss så hjälper vi dig att byta däck inför säsongen! Luta dig tillbaka och låt oss sköta jobbet!

TIPS

Vi hjälper dig att hålla dina däck rullande problemfritt.
– Har dina däck roterats regelbundet? Att hålla ett rotationsschema förlänger däckets livslängd.
– Håll dina däck ordentligt uppblåsta. Däck förlorar normalt 1 till 2 psi i lufttryck per månad.
– Kolla efter tecken på överdriven eller ojämnt däckslitage. Ojämnt slitage på insidan eller utsidan kan vara en indikation på att andra problem.
– Håll rätt däcktryck. Korrekt däcktryck ger 100% av livslängden, 20% för högt tryck ger 90% av livslängden, 20% för lågt tryck ger 85% av livslängden och 40% för lågt tryck ger 60% av livslängden. Lågt däcktryck kan resultera i reducerad körsträcka och överdriven värmeuppbyggnad vilket leder till skador på däcken.

Är du osäker på vilket skick dina däck är i eller om de behöver bytas? Välkommen till oss för att prata däckbyte och se till att dina däck är professionellt inspekterade. Det är viktigt att du kör tryggt!

DÄCKSKIFTE I VÄSTERÅS

Däckbyte/däckskifte går att göra själv, men då behövs rätt verktyg för utförandet. Det är dessutom ett tungt och smutsigt jobb som många helst vill slippa.
Låt oss sköta jobbet med att byta däcken på din bil, både tryggt och säkert – och skönt för dig!

Teamet på Lota Bilvård utför bilvårdtjänster

Boka en servicetjänst hos oss

Det går supersnabbt! Vi erbjuder även en mobilapplikation för den ultimata upplevelsen