Däckskifte i Västerås


Däckservice – drop in däckskifte i Västerås

Vår däckservice i Västerås hjälper dig att byta däck snabbt och säkert oavsett vilket problem som uppstått, vid däckbyte ingår det alltid kopparpasta, kontroll av bromsbelägg, bromsskiva, fjäder, lufttryck och mönsterdjup. Vi hjälper dig även med hjultvätt och balansering av däck. Behöver du däckskifte i Västerås: kontakta oss! Vi kan byta däck på din bil.

Vad säger lagen? Vinter-Sommar däck regler


Hur vet jag om jag behöver nya däck?

Om du märker något av följande, är det förmodligen dags för nya däck:
1) Om du får punktering,
2) Vid ojämnt eller onormalt däckslitage,
3) När däcken blivit för gamla,
4) Om däcket skadats.


Däckbutik i Västerås

Förutom däckskifte erbjuder vi även försäljning av däck från flera kända varumärken. Välj mellan dubbdäck eller friktionsdäck / dubbat eller odubbat. Vi hjälper dig att hitta rätt däck som passar till just din bil och fälgar. Kontakta oss så berättar vi mer: 021 81 11 71

Prislista

Vi finns att tillgå för byte av sommardäck och vinterdäck för dig i Västerås. Vi skiftar dina däck och erbjuder även däckbalanseringdäckhotell m.m. Välkommen.

  • Däckskifte (drop in) fr. 345:-
  • Däckbalansering lösadäck fr. 75:-/st 300:- 4st
  • Däckskifte&Däckbalans fr. 600:-/4st
  • Däckhotell + Däckskifte fr. 695:-/säsong

Paketpriser

  • Däckhotell, Hjultvätt & Däckskifte fr. 895:-

Se komplett prislista för våra däcktjänster här

Tips & råd

LAGEN OM VINTER- & SOMMARDÄCK

Enligt svensk lagstiftning ska sommardäck ha ett mönsterdjup på minst 1,6 mm och vinterdäck 3,0 mm. Godkända vinterdäck skall användas mellan den 1 december och 31 mars. Dubbdäck får användas den 1 oktober till den 15 april, om väglaget kräver det får dubbdäck även användas under andra tidsperioder.
Dubbdäck kan enligt lokal lagstiftning vara förbjudna att använda i delar av vissa städer.
Vad säger lagen? Vinter-Sommar däck regler

BEHÖVER DU DÄCKBALANS?

Vi tar hand om det också, fråga oss om däckreparationstjänster. Kom ihåg är att däcktillverkaren rekommenderar att fordonet inkluderar däcktjänster såsom däckrotation och däckbalansering. Har du någonsin känt att bilen drar åt något håll eller att det vibrerar i bilen? Isåfall så kan det bero på att däcken på bilen inte är balanserade. Känner du igen dig i ovan så bör du därför snarast åtgärda detta för att få en säker och bekväm körning. Genom att ha balanserade däck så sparar man även på däcken, fjädring och stötdämpare vilket innebär att det även lönar sig att ha balanserade däck.
Korrekt inställda, roterade och pumpade däck kommer hjälpa dig att spara pengar och tid.

BYTA DÄCK
VÄSTERÅS

Behöver du däckbyte i Västerås? Kom in till Lota Bilvård och låt oss göra jobbet med att snabbt och säkert byta däcken på din bil. Vi ser till att dina däck är professionellt inspekterade och att du kör tryggt på vägarna.
Är det snart dags att göra ett däckskifte inför sommaren eller vintern? Boka tid hos oss så hjälper vi dig att byta däck inför säsongen! Luta dig tillbaka och låt oss sköta jobbet!

TIPS

Vi hjälper dig att hålla dina däck rullande problemfritt.
– Har dina däck roterats regelbundet?
Att hålla ett rotationsschema hjälper till att förlänga däckets livslängd.
– Håll dina däck ordentligt uppblåsta.
Däck förlorar normalt 1 till 2 psi av lufttryck per månad.
– Kolla efter tecken på överdriven eller ojämnt däckslitage.
Ojämnt slitage på insidan eller utsidan kan vara en indikation på att andra problem.
Korrekt däcktryck ger 100% av livslängden, 20% för högt tryck ger 90% av livslängden, 20% för lågt tryck ger 85% av livslängden och 40% för lågt tryck ger 60% av livslängden.
Lågt däcktryck, i sin tur kan resultera i reducerad körsträcka och överdriven värmeuppbyggnad vilket leder till skador på däcken.
Är du osäker på vilket skick dina däck är i eller om de behöver bytas ut är du vart välkommen till oss för att prata däckbyte och se till att dina däck är professionellt inspekterade. Det är viktigt att du kör tryggt!

DÄCKSKIFTE VÄSTERÅS

Däckbyte, eller däckskifte går att göra själv, men då gäller det att man har rätt verktyg för utförandet. Det kan dessutom vara ett tungt och smutsigt jobb som många helst vill slippa.
Välj då istället att låta oss sköta jobbet med att byta däcken på din bil, både tryggt och säkert!

Teamet på Lota Bilvård utför bilvårdtjänster

Boka en servicetjänst hos oss

Det går supersnabbt! Vi erbjuder även en mobilapplikation för den ultimata upplevelsen