Lackskydd i Västerås


VARFÖR LACKSKYDD?

Även vid lättare vardagskörning bildas oxidation som gör lacken svår att hålla ren. En lackskyddsbehandling skyddar din bil från UV-strålning, smuts och förorenad luft, ökar glansen och ökar lackens livslängd.


BEHANDLING AV NYA BILAR

Alla lackytor, nya som gamla, har mikroskopiska ojämnheter. Det är i dessa ojämnheter som föroreningar och smuts fastnar och som så småningom gör lacken svårbehandlad och utsatt för oxidering.

Vill du behålla nybilskänslan längre rekommenderar vi lackskyddsbehandling även för nya bilar.


FUNKAR VAX SOM SKYDD?

Tidigare har man hänvisat till vaxbaserad lackskydd. Visserligen ger vax ett skydd ,men endast under en mycket kort period. Vaxet tvättats snart bort eller löses upp och lämnar lacken oskyddad.


BEHANDLING AV BEGAGNADE BILAR

Lackskyddsbehandling är utomordentlig även för begagnade bilar. Vi återskapar och bevarar nybilskänslan genom en blank och lättvättad bil.

Prislista

Lackskydd
24 Månaders garanti

  • Ny bil 0–3 månader 3995:-
  • Normal 5495:-
  • Ultra 6495:-

Keramiskt lackskydd
36 Månaders garanti

  • Ny bil 0–3 månader 4995:-
  • Normal 6995:-
  • Ultra 7995:-

Se komplett prislista för lackskydd här

Tips & råd

SÅ FUNGERAR DET

Porerna i lacken öppnas upp och en positiv laddning skapas på ytan. Lackskyddet som appliceras har en negativ laddning och dras magnetiskt in i porerna och förseglar lacken via polarisering. Detta kallas lackförsegling.
Lacken får en hård yta med såväl djupare glans som lyster och avsevärt förbättrad motståndskraft mot smuts och oxidation.

SÅ GÖR VI

Vi tvättar först din bil för att se i vilket skick lacken är, detta för att vi skall kunna erbjuda det lackskydd som passar dig och din bil bäst. Bilen får en grundlig tvätt innan behandlingen appliceras, efter detta får lackskyddet härda innan vi gör en noggrann kvalitetskontroll.

FÖRDELAR

– Din bil blir lätt att sköta och hålla ren, du slipper svårskött bil.
– Din bil skyddas i upp till 5 år, beroende på bilens ålder och tidigare skick.
– Din bil återfår/bibehåller en längre nybilskänsla.
– Din bil håller ett bättre andrahandsvärde, bra att tänka på vid senare försäljning.
Om du är osäker på om det är dags att se över lackskyddet är du varmt välkommen in till oss för att prata med någon av våra duktiga medarbetare. Om det inte är dags för nytt lackskydd kanske du ska unna dig en biltvätt?

Teamet på Lota Bilvård utför bilvårdtjänster

Boka en servicetjänst hos oss

Det går supersnabbt! Vi erbjuder även en mobilapplikation för den ultimata upplevelsen