Varför bilrekond?

Undrar du vad en bilrekond går ut på, vad den innehåller och vad den gör för nytta? Låt oss berätta lite mer om hur du enkelt kan höja andrahandsvärdet på din bil eller se till att du kommer så nära nyskick som möjligt!
varför rekond
Själva syftet med en bilrekond är att få din bil att hamna så nära nyskick som möjligt – både till det inre och det yttre. Vad som behövs göras är lite olika och därför är det viktigt att du går till någon som vet vad just din bil behöver. Vad som ingår i en rekond beror på var du får den utförd, om du beställer en helrekond, inre rekond eller yttre, vi rekommenderar för det mesta en helrekond/full rekond eftersom du som kund brukar bli mest nöjd så samt att det är mer prisvärt.

Regelbunden bilrekond håller förslitningsskador borta

Du kan se en rekond lite som att gå till tandläkaren – du går med jämna mellanrum dit för att kontrollera att allt är i sin ordning, polera, laga och åtgärda det som är fel. Samma sak sker under en bilrekond, vi ser helt enkelt till att din bil står emot de påfrestningar som den hela tiden utsätts för. Allt från grus och smuts till värme och kyla som sliter på lacken och får den att blekna.

Exempel på vad som kan ingå i en utvändig bilrekond

Hos oss på Lota Bilvård börjar vi alltid med en effektiv, men skonsam handtvätt och applicerar en kallavfettning. Denna avlägsnar avlagringar och asfaltprickar. Efter det gör vi en grov avfettning på bilens framsida och efter det en mildare avfettning på resten av bilen. När detta är utfört spolas bilen ren för att se till att ytan är redo för att bearbetas med en roterande polermaskin. När detta är klart är det dags för motorn att få sig en rengöring. Vi tvättar du motorn och avfettar där det behövs.  För att bilen sedan ska bli skinande igen schamponerar vi den för hand och tar då hand om kaross och hjul. De sista stegen är en avspolning och sedan torkning med efterföljande putsning. Med dessa steg kommer din bil att se som ny ut igen!

Vad ingår i en invändig rekond?

Precis som utsidan av bilen så utsätts insidan för en del påfrestningar. Det är allt från leriga skor till husdjur till dryck och mat som spills ut och skapar fläckar, slitskador och annat. Skulle du ha råkat ut för en odör du inte kan bli av med själv kan en invändig rekond råda bot på det. Vid en invändig rekond hos Lota Bilvård ingår en rejäl rengöring som börjar vid att gummimattor plockas ut, rengörs och skuras. Efter det tvättar vi bilklädsel och säten på lämpligt sätt och fortsätter sedan med resten av interiören så som förvaringsfack, pedaler m.m. Självfallet dammsuger vi på samma gång din bil för att se till att den blir så damm- och skräpfri som möjligt. När detta är klart putsar vi fönstren både in- och utvändigt  och avslutar med en polering av bilen tillsammans med en lackförsegling.

Om du är osäker på huruvida du har nytta av en bilrekond eller inte är du vart välkommen för mer information. Skicka ett mail eller slå en signal!

Tel: 021-81 11 71
Mail: kundtjanst@lotabilvard.se